Posted on: 2020-10-08 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Már akkor, a film megszületésekor történelmet írtak Szekszárdon. Kindl Gábor producer és maroknyi filmes csapata maga mögött tudta a város lakosságának erejét, közösségi összefogással, egész estés játékfilmet vitt mozivászonra, Obsitos címmel. Szeretett városuk, Szekszárd nem dublőr településként jelent meg az alkotásban, nekik ez az életterük.

 

A Háry Jánost megformáló Mikó István mellett tűnik fel a filmben a szintén város szülötte Adorjáni Bálint, de szerepet vállalt benne Abaházi Csaba, aki szintén hazajött Szekszárdra… Most újabb lépést tett a halhatatlanság felé Háry, s vele együtt meséjének tovább álmodója.

Háry nyomában – Obsitos Filmtúra

Az Ekho Tours Utazási Irodával karöltve került megrendezésre az első túra, a résztvevők ezúttal a Magyar Utazási Irodák Szövetsége tagjai voltak. A közel húsz fős csapat végigjárta a forgatási helyszínek egy részét, előtte természetesen megtekintették a filmet.

A borkostolók alkalmával előkerültek anekdoták, melyekről szívesen hallott a résztvevő kiránduló csapat. Szabó Annamária idegenvezető a kulisszák mögé is bepillantást engedett.

Az Obsitos Filmtúra résztvevői többek között megtekintették a Garay ÉlményPincét, a Vármegyeháza kiállítását, a Hotel Merops épületét, a Mészáros Borházban pedig ebéd után borkóstoló következett. A szekszárdi Isteni nedű több ponton volt része a programnak, a Garay ÉlményPince mellett Dúzsi Tamás is kinyitotta pincéje ajtaját.

A filmes turizmus a turisztika egyik fellendülőben lévő ága. Most Háry János is lépett egyet előre és a film megalkotóinak köszönhetően, Szekszárd rálépett egy új lehetőségre.