Harmadszor is a munkáról és az egészségről

A Pécsi Tudományegyetem Munkatudományi és Foglalkozás-egészségügyi Kiválósági Centruma munka és  egészség címmel immáron harmadik hasonló témájú szakmai rendezvényét tartotta, ezúttal Szekszárdon.

A konferencia a munkahelyi egészség és biztonság, valamint a munkahelyi jólét aktuális kérdéseire összpontosított.

A plenáris előadók között Dr. Tibold Antal intézetvezető főorvos a klímaváltozás foglalkozás-egészségügyi hatásait elemezte. Dr. Cseh Mária, a George Washington University professzora, a PTE díszdoktora az élethosszig tartó tanulás és környezettudatos gondolkodás fontosságát hangsúlyozta online előadásában, míg Dr. Nagy Gábor Dániel, a Szegedi Tudományegyetem docense a külföldi működőtőke-beruházások munkahelyi egészség és biztonság szempontjából releváns sajátosságait tárgyalta.

A konferencia további részeiben a munkahelyi stressz, mentális egészség, ergonómia és a munkahelyi wellness programok kerültek előtérbe.

Ezek a témák fontosak a mai munkahelyi környezetben, ahol egyre nagyobb hangsúlyt kap az alkalmazottak jóléte és egészségmegőrzése. A technológia és a munka jövője is kiemelt téma volt, ebben a tekintetben a digitalizáció, a távmunka lehetőségei és kihívásai kerültek megvitatásra. A szekció rávilágított arra, hogy a munka világa folyamatosan változik, és ezek a változások jelentős hatással vannak az alkalmazottak egészségére és jólétére.

A konferencia számos interaktív műhelymunkát és networking lehetőséget is kínált a résztvevőknek.

Ezek között is kiemelkedett az a szakmai beszélgetés, ahol a Kiválósági Centrum szakmai vezetői megbeszélést folytattak Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes úrral, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetőjével, aki egyben a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács alelnöke.

'Fel a tetejéhez' gomb