Posted on: 2020-09-10 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Ülésezett a Tolna Megyei Foglalkoztatási Paktum irányító csoportja. Az 1,255 milliárdos projekt konzorciumban, a Tolna Megyei Önkormányzat vezetésével valósul meg. Az ülésen képviseltette magát valamennyi érintett szervezet. Az egyeztetés fő témája volt: a vállalkozások még markánsabb támogatásának lehetőségei. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke szerint jól halad a foglalkoztatás kiteljesítése. Fő célként nevezte meg a projektösszegek maradéktalan hasznosulását, hogy még több munkáltató, még szélesebb körben foglalkoztassa a megyében élő embereket. Ennek érdekében közel 6 millió forintos forrásátcsoportosítást javasolt, valamint további összegek rendelkezésre bocsátásának vizsgálatát.

A konzorcium tagjai – Tolna Megyei Önkormányzat illetve Hivatala, Tolnáért Nkft., Tolna Megyei Kormányhivatal, Kék Madár Alapítvány – egyetértettek azzal, hogy az átcsoportosítható összegek további segítséget nyújtsanak a munkáltatóknak a foglalkoztatásban.

A megyei foglalkoztatási paktum projekt keretében – a kezdetektől eddig – összesen mintegy 785 millió forint jutott arra, hogy a célcsoportban szereplőket támogassák. Így többek között az alacsony iskolázottságúak, az ötven év felettiek, közfoglalkoztatásból kikerültek, megváltozott munkaképességűek, vagy éppen a GYES-ről, GYED-ről visszatérők kerültek bevonásra a paktumba – mindösszesen 848 fő, közülük legtöbbek a Paksi járásban. A bérköltségek illetve bértámogatások több mint 600 fő esetében relevánsak. Ezért is élvez prioritást, hogy a projektben fennmaradó összegekből még több jusson a munkáltatók foglalkoztatási törekvéseinek támogatására.