Posted on: 2020-02-20 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Pódiumbeszélgetés helyszíne volt a PTE szekszárdi kara. Munkaerőpiac, generációk különbözősége, együttd olgozás… kulcsszavak voltak.

Mindenek előtt a generációk:

1925 és 1945 között született veterán nemzedék a világháborúról kapta elnevezését.

1946 és 1964 közt született baby boom generáció

1965 és 1979 X generáció tagjai

1980 és 1994 Y generáció tagjai

1995 után születettek Z generáció tagjai

2010 után születettek az alfa vagy új csendes generáció tagjai

A Tolna Megyei CSEÖH rendezvényének előadói voltak:

Prof. Dr. habil Szécsi Gábor dékán, Sirbik Sándorné Tőrös Márta pszichológus, szupervízor-jelölt és Huth Anita szociális munkás, családsegítő. Moderátorként közreműködött: Dr. Maros Kitti PhD, egyetemi adjunktus, Karrier Pont vezető

Dalla Valle Bettina irodavezetővel (CSEÖH)beszélgettünk:

“A generációk között tipikusan felmerülő probléma, hogy nem tudnak együttműködni. A vállalatok vezetői szerint az Y és Z generáció tagjai nem lojálisak, nem tisztelik a munkahelyüket. A bébi boom és az X generáció tagjai féltik a munkahelyüket, mert az Y és Z generáció tagjai sokkal könnyebben végeznek el feladatokat, gyorsabban tanulnak, fogékonyabbak az újításokra.  A program célja, hogy az eltérő generációkat közelebb hozzuk egymáshoz, a kölcsönös tiszteletadás, az egymástól való tanulás, mind a vállalatoknak, mind az egyéneknek hasznára válhat.”

Az irodavezető szerint a résztvevők korosztálya vegyes volt. Felmerült az esélyteremtés kapcsán a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása is. Azt mondja, ha valaki alkalmazott már ilyen munkaerőt, az a tapasztalat, hogy hálásak, sokoldalúak, sokkal inkább magáénak érzi feladatait, mint akár egy egészséges munkatárs. De be kell vallani, hogy nincs kidolgozva erre egy alkalmazkodási rendszer, tartanak az „ismeretlen” helyzetektől. Ezért inkább kerülik a sérülteket. Problémát jelent a munkaadói oldalról, hogy a fiatalok nagy része az első probléma kezelésére egy lehetőséget tud: továbbállni… holott ez hosszú távon nem lehet megoldás. A generációk tipizálása a szakirodalomban sem egységes.

Meg kell tanulni a közös nyelvet, segíteni kell a generációk együttélését és munkáját…