Folytatódik a munka

7,8 millió négyzetméternyi felületen végeztek már idén kaszálást Tolna vármegyében. De az intenzív munkálatok folytatódnak. A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva országosan idén mostanáig mintegy 50 százalékkal nagyobb volumenben végeztek kaszálási munkákat a Magyar Közút szakemberei.

Tolna vármegyében összesen 1120 kilométernyi országos közút tartozik a társaság kezelésébe, melyek mentén idén már 7,8 millió négyzetméternyi felületen végeztek kaszálási tevékenységet a helyi mérnökségek. Az utóbbi hét jelentős csapadékmennyisége után ismét nagyobb fokozatra kapcsolnak a szakemberek.

Az útesztétika és a közlekedésbiztonság javítására irányuló többlet kaszálási tevékenységet a Magyar Közút szakemberei két műszakban vagy túlórázva végzik. A koronaélen belüli területeken az átlagostól több, évi 3-4 alkalommal, koronaélen kívül pedig két alkalommal, míg a csomópontok környezetében, a körforgalmak területén és a turisztikailag kiemelt területeken, ettől is gyakrabban, szükség szerinti gyakorisággal zajlanak jelenleg is a munkálatok.

Tolna vármegyében 20 eszközhordozóra felszerelhető kasza adapter és 44 kézi motoros fűkasza áll rendelkezésre. Kiemelt figyelmet fordítanak a turisztikailag kiemelt Szekszárdi borvidék, Dombori és Szálka üdülőövezet térségének növényzetgondozási munkáira, valamint a napokban a 6-os, 52-es, 61-es és 63-as főutakon, valamint az 5111-es, a 6317-es és a 6532-es összekötő utakon Dunaföldvár, Bölcske, Madocsa, Harc, Kölesd, Hőgyész, Kurd, Döbrököz és Dombóvár térségében várható kaszálási munkálatokra.

'Fel a tetejéhez' gomb