Posted on: 2020-02-27 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Árokba hajtott az a sofőr, akivel szemben büntetőeljárást indítottak a rendőrök. Pincehely belterületén 2020. február 26-án 17 órakor egy 50 éves budapesti férfi közlekedett személygépkocsival, amikor egy buszmegállóba kívánt félre húzódni, de árokba hajtott. A rendőrök a gépkocsi vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

Az 50 éves férfival szemben a Tamási Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, bírságra, járművezetéstől eltiltásra vagy büntetőeljárásra is számíthat. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!

főkép: illusztráció