Fejlesztik a közvilágítást

Idén és jövőre is több helyszínen tervez közvilágítási felújításokat az E.ON. 2022 végén és 2023 elején is a város több területén jelentkeztek problémák. Az áramszolgáltató E.ON Hungária Zrt. szakemberei az önkormányzati képviselőknek tartottak tájékoztatót a közvilágítást érintő legfontosabb információkról.
230 km vezeték adja ki a közvilágítás rendszerét, melyből 91 km a föld alatt fut. Ezek néhány kivételtől eltekintve nem a város tulajdonában vannak, a tulajdonos itt az E.ON. A legtöbbször ezen földalatti vezetékek miatt borul sötétbe egy-egy utca.

Általában ezek meghibásodásának kijavítása veszi igénybe a legtöbb időt, mert a hiba forrása a föld alatt van.

Tavaly év végén és idén  nyolc helyszínen volt probléma a közvilágítással Szekszárdon, többnyire kábelhiba, vagy kábelsérülés miatt. A legtöbb esetben a javítások megtörténtek, de van, ahol a hiba még most sem ismert, keresik.

A meghibásodások jellemző gócpontjait látják a szakemberek, így ezek alapján ütemezik a közvilágítási beruházásaikat a következő időszakban. Így munkálatok várhatók a Holub utca környékén (Dienes u., Holub u., Szövetség u., Tartsay ltp.), ahol 350 méter hosszan kábelt cserélnek és 18 kandeláber új alaplapot kap. A Béri Balogh Ádám utca 99-125. között 450 méteren lesz új kábel és 24 db alaplapot cserélnek, a Damjanich utca Samsonite közötti szakaszon a vasúti felüljárót is beleértve 35 alaplapot és 400 méter kábelt cserél az E.ON, valamint a Mészáros Lázár utca – Kinizsi utca – Bajcsy Zs. utca környezetében is hasonló jelentős felújításokat végeznek.

A szakemberek ajánlása szerint a hibabejelentés leggyorsabban akkor ezen a felületen jut el hozzájuk.

www.kovika.hu

'Fel a tetejéhez' gomb