Posted on: 2020-01-20 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

„Mikrofon és fakanál”

Már általános iskoláskorában kedvelte e műfajt. Majka volt a kedvence és egyben példaképe. Nyolcadikos korában Majka lépett fel Barcson, szülővárosában. Mivel anyagi lehetőségei nem engedték meg, hogy befizesse a belépőt, el kellett adnia a kedvenc jó öreg mikrofonját. Nem bánta meg, mivel olyan élményben volt része, ami a mai is rányomja bélyegét az egész pályafutására.

 

Középiskolás korában már népes baráti körben és iskolai rendezvényeken mutatta be saját szerzeményeit. A gimnázium befejeztével kitanulta a szakács szakmát. Fiatal kora ellenére nem az újragondolt ételeket kedveli, hanem régi hagyományos, kimondottan magyaros ételeket. Fontosnak tarja, hogy az étlapra kerüljön minél több helyi étel.

F Lackó – Nekem te ne… (videóklipp) >>>

Mivel szülővárosa a Dráva folyó mellett található, így adott, hogy a halételek, ezen belül a halászlé, a harcsapaprikást kínálja ismerőseinek.

Továbbá pörköltek, többek között a birka és a marha. Természetesen kellemesen csípősen, kis száraz vörösborral megijesztve, ahogy az Ő szavait idézzem: “a jó töltött paprika és a töltött káposzta sem maradhat el Lackó étlapjáról”.

A tavalyi évben több mint száz fellépése volt. Falunapokon, iskolai rendezvényeken, nagy fesztiválokon is megmutatta tehetségét! Fellépett Horvátország, Szerbia, Szlovénia magyar lakta településein- kisebb és nagyobb fesztiválokon egyaránt.

Ebben az évben is sok meghívást kapott, többek között Dél-Szlovákiai programsorozat vár rá.

Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy több tízezres követője van! Addig is amíg valamelyik koncertjén találkozunk- sok sikert és jó egészséget kívánunk neki!

Vasas Csaba