Posted on: 2020-05-05 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

A szekszárdi polgárok fegyelmezett viselkedésének is köszönhetően, az alábbi intézkedéseket hozták Szekszárd városában a koronavírus vészhelyzet idején:

Szekszárd város piacát 2020. május 9-től újra kinyitják; szombattól a 65. életévüket betöltött személyek a meghatározott piaci napokon 8.00 – 10.00 óráig látogathatják. A 65 év alattiak reggel 6.00 – 8.00 óra között, illetve 10.00 óra után vásárolhatnak a piacon. A higiénés feltételek betartására az üzemeltető Vagyonkezelő Kft. köteles ügyelni.

A Városi Sportcsarnokot és a Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett, kapcsolódó létesítményeket 2020. május 4. határnaptól megnyitjuk a látogatók számára. Az üzemeltető Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét a Korm.rendeletben foglalt intézkedések biztosítására kérte a Polgármester, azaz
➡️a sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények között tarthatók;
➡️a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

A városi Családbarát Strand- és Élményfürdő, valamint az ideiglenes fedett uszoda és szauna bezárásáról szóló 112/2020. (III.13.) határozatban foglalt döntését 2020. május 4. napjától visszavonjuk, az üzemeltető Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét utasították a Korm. rendelet 2. §-ban foglalt védelmi intézkedések betartatására, a határozat végrehajtására.

A Készülőben van egy további rendelkezés melyben a házasságkötések kapcsán teszünk enyhítéseket, a résztvevők létszámát illetően.

A vendéglátósok részére a közterület-használati igényeket – kerthelyiség vagy teraszt illetően – igyekszünk 24 órán belül kiadni. Továbbá a díjfizetési kötelezettség alól szeptember 30-ig mentesülnek.

A parkolás továbbra is díjmentes a város területén.