Elvitték a vándorserleget

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség június 11-én rendezte meg a megyei önkéntes tűzoltóversenyét Dombóváron, a Szuhay Sportcentrum pályáján.

Szombaton Tolna megye tűzoltó egyesületeinek 18 csapata sorakozott fel a rajtvonalnál. A versenyt dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki hangsúlyozta az önkéntesség szerepének fontosságát, megnyugvással töltötte el, hogy az időjárás kedvező alakulása lehetővé tette a rendezvény lebonyolítását.

A közel kétszáz önkéntesnek sok sikert és balesetmentes szerelést kívánt a versenyszámok teljesítéséhez.

A tűzoltóknak a mindennapi munkájuk során fontos a megfelelő erőnlét. A járványügyi veszélyhelyzetet követően szombaton ismételten összemérték a tudásukat. Gergelics István nyugállományú tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke a korábbi gondolatokkal köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy ismételten egy kötetlenebb formában találkozhattak az önkéntes tűzoltók és oszthatták meg tapasztalataikat egymással.

A rendezvény vendégei 1955-ös és 2012-es születésű tűzoltót is láthattak szaladni tömlőkkel a kezükben. A különböző látványos szerelési feladatok mellett természetesen a népszerű kismotorfecskendő-szerelés is szerepelt a versenyszámok között. A legfiatalabbak pedig a CTIF versenyszámban tették próbára erejüket és tudásukat.

Az eredményhirdetésnél Pintér Szilárd, Dombóvár város polgármestere köszöntötte az versenyzőket, és nyújtotta át a többi díjátadóval közösen az elismeréseket, serlegeket.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton fejezi ki gratulációját valamennyi szabadidejét, a tűzoltóhivatásnak szentelő versenyzőnek. Köszöni az eddig munkájukat, továbbá kíván sok erőt és jó egészséget a jövőben, a hivatásos szervek munkáját támogató önkéntes tűzoltóknak.

Eredmények:

Gépjárműfecskendő kategória
1. Dunaszentgyörgy ÖTE, 2. Bonyhád ÖTE, 3. Kurd ÖTE

800 l/p kismotorfecskendő
1. Cikádor Főnix (Bátaszék), 2. Nagymányok ÖTE, 3. Fadd ÖTE

Földalatti tűzcsap kategória
1. Tevel ÖTE, 2. Zomba ÖTE

Földfeletti tűzcsap kategória
1. Bonyhád ÖTE (lányok), 2. Nagymányok ÖTE (fiúk)

CTIF kategória (lányok)
1. Letenye ÖTE, 2. Kurd ÖTE, 3. Gyönk ÖTE

CTIF kategória (fiúk)
1. Cikádor Főnix (Bátaszék), 2. Letenye ÖTE, 3. Kurd ÖTE

Vándorkupa: Dunaszentgyörgy ÖTE

'Fel a tetejéhez' gomb