Posted on: 2020-07-25 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

A Bíróságok Napja alkalmából 2020. július 15. napján a Groupama Aréna rendezvénytermében megtartott ünnepségen adta át dr. Vasvári Csaba az Országos Bírói Tanács soros elnöke, dr. Darák Péter a Kúria elnöke és dr. Senyei György az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Magyar Királyi Kúria korábbi elnökéről, Juhász Andorról elnevezett díjakat azoknak a bíráknak és igazságügyi alkalmazottaknak, akik kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységükkel és példamutató életpályájukkal elismerést érdemelnek a szervezeten belül. Szintén ekkor került sor a címzetes törvényszéki, illetve ítélőtáblai bírói, valamint a tanácsosi, főtanácsosi címek átadására a magas színvonalú munkájuk révén arra méltóvá vált bírók, igazságügyi alkalmazottak elismerésének kifejezéseként.

Az Országos Bírói Tanács a bíráknak és igazságügyi alkalmazottaknak Juhász Andor-díj adományozásáról szóló 62/2019. (XII.11.) OBT határozatával Juhász Andor díj ezüst fokozatát adományozta dr. Imre Zita, a Szekszárdi Törvényszék tanácselnöke, címzetes táblabíró,bronz fokozatát Sebestyénné Ferk Éva, a Szekszárdi Törvényszék osztályvezetője, tanácsosrészére.

Az Országos Bírói Tanács a bíráknak és az igazságügyi alkalmazottaknak a 2019. évi címadományozásáról szóló 61/2019. (XII.11.) OBT határozatával tanácsos címet adományozott Álló Tiborné, a Dombóvári Járásbíróság irodavezetője,az igazságügyi alkalmazottak részére történő 2020. évi címadományozásról szóló 73/2020. (V.13.) OBT határozatával tanácsos címet adományozott Vecseiné Szarka Erika Anna, a Szekszárdi Törvényszék tisztviselője részére.

Az igazságügyi pálya legmagasabb kitüntetéseinek adományozása alkalmával a Szekszárdi Törvényszék vezetői, bírái és igazságügyi alkalmazottai megköszönik a kitüntetettek igazságszolgáltatásban kifejtett kimagasló szakmai, igazgatási tevékenységét, példamutató életpályáját,helytállását és áldozatkész munkáját.