Elismerésben részesült a Tolna vármegyei főhadnagy

Első tiszti kinevezéseket, születésnapi ajándéktárgyat, szolgálati időt elismerő jutalmat, Hősies Helytállásért odaítélt elismeréseket adott át az országos katasztrófavédelmi főigazgató február 27-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

2023. december 6-án kigyulladt egy családi ház, a tüzet Vecsei József tűzoltó főhadnagy, éppen szabadnapját töltő szekszárdi hivatásos tűzoltó észlelte elsőként.

A helyszínre érve látta, hogy a földszintes épület egyik szobája és a tetőszerkezet lángol, és észrevette azt is, hogy az égő szoba közelében három gázpalack is hőhatásnak van kitéve.

A főhadnagy biztonságos távolságra vitte a palackokat, majd a közben kiérkező hivatásos egységet tájékoztatta a megtett intézkedésekről és helyszínen maradt a káreset felszámolásáig.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató Hősies helytállásért elismerésben részesítette Vecsei József tűzoltó főhadnagyot, a szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság  szolgálatparancsnokát.

Fotó: Szőke Péter (BM OKF)

'Fel a tetejéhez' gomb