Posted on: 2020-03-25 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Sajtótájékoztatót tartott ma Szekszárdon Ács Rezső polgármester és Kindl Gábor ismert szekszárdi filmes szakember a polgármesteri hivatalban.

A városvezető először az aktuális helyzetről tájékoztatott, mint mondta, szerencsére egyre kevesebb idős van az utcákon és a játszóterek is üresebbek. Ezeket folyamatosan ellenőrzik. Felmérték a szálláshely kapacitást arra az esetre, ha megnőnének e téren az igények. Jelenleg 9 önkormányzati lakás, 136 kollégiumi szoba és 91 hotelszoba mozgósítható

Készleten van 6 ezer sebészi maszk és 18 ezer gumikesztyű.

Az önkéntesek száma már negyven felett van, közülük harminc már szerződéssel is rendelkezik. Itt hívta fel a figyelmet Ács Rezső arra, hogy az önkéntesen mindig telefonon egyeztetnek időpontot az igénylő szép korúakkal, akik váratlanul érkeznek, csalók. Erre figyeljenek oda a lakók, hiszen vannak már, akik ezzel szeretnének nyerészkedni. Az önkéntesek fényképes igazolványait is hamisítják már. Eddig 97 főnek nyújtottak segítséget túlnyomó részt bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában.

Minimális az óvodai/iskolai ügyeletet igénylők száma. Az étkezést biztosítják de már hozott éthordó nem használható.

Jelenleg Szekszárdon 6 fő van önkéntes házi karanténban. Közülük többen kamionsofőrök. 29 fő hatósági karanténban van.

ÉletTér címmel játékot indít Szekszárd városa. Szeretnének pozitív gondolatokat, érzéseket kapni a “túlélésről”, hiszen ez az időszak mindenkinek megterhelő. Egy idő után feszültté vállnak az emberek, a gyerekek unatkoznak. Kindl Gábor ötletgazda elmondta három kategóriában várják a pályázatokat: fotó, kollázs, film. Az időtartam maximum 50 másodperc.

BESZÉLGETÉS AZ AKTUÁLIS HELYZETRŐL ÉS AZ ÉLETTÉRRŐL >>>

A pályázók mindhárom kategóriában első, második és harmadik díjként 30.000, 20.000 és 10.000 forint értékű vásárlási utalványt nyerhetnek.

Beküldés: eletter@szekszard.hu

Beküldési határidő: 2020. március 30.

A zsűri online vanank jelen a zsűrizésben, az általuk leadott szavazatokat a szervezők összesítik. Az eredményhirdetés online, élő adásban történik. A nyerteseket értesítik.