EGY FÖLD, EGY FILM, EGY ESÉLY

www.shoot4earth.org

Magyar kezdeményezésű, 24 órás globális filmkészítő maraton a környezettudatos gondolkodásért

Shoot4Earth FilmMarathon – Forgass a Földért!
május 14 -15. (szombat-vasárnap)

Global Short Film Awards Cannes 2021, Shoot4Earth – BEST PRODUCTION
A Shoot4Earth/Forgass a Földért, magyar kezdeményezésű filmkészítő világjáték,  2021-ben elnyerte, a világ legjobb rövidfilmes produkciónak járó díjat.

A környezettudatos gondolkodás elősegítéséért, magyar kezdeményezésre, filmesekkel, környezetvédőkkel összefogva, a világ minden kontinensén élők számára, 2022. május 14-ére meghirdeti, Shoot4Earth – Forgass a Földért elnevezésű 24 órás filmkészítő versenyét.

A verseny célja, hogy a film tudatformáló eszközeivel hívja fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során.

Elképzelésünk szerint, a verseny ösztönzi a környezettudatos gondolkodás és felelős magatartás terjedését. A filmkészítő maraton – egyfajta futás, versenyfutás az idővel, hiszen a résztvevőknek mindössze 24 óra, azaz egy nap áll rendelkezésre a filmjük elkészítésére.

A verseny rajtja, 2022. május 14. (szombat), helyi idő szerint 10 óra.

A szervezők a verseny kezdetén, a rajt pillanatában, időzónánként több elemet ismertetnek, melyből 1 elemet kötelező beépíteni a versenyfilmbe. A filmkészítő játékra bárki, bárhonnan jelentkezhet.

Nevezési díj, korosztályi és technikai megkötés nincs.

A film lehet élőszereplős rövidfilm, video klip vagy animáció. A 24 órás maraton, az időzónák figyelembe vételével egyszerre, egy időben zajlik a világon. Regisztrálni a verseny kezdetéig, a verseny hivatalos weboldalán lehet.

A kötetlen műfajú filmek forgatásánál digitális kamera, kamerás mobiltelefon vagy kameraként működő fényképezőgép egyaránt használható

  • A résztvevő stáboknak – melyek akár egyszemélyesek is lehetnek – maximálisan 1 perc hosszúságú filmekben kell felhívni a figyelmet arra, hogy a mindennapokban odafigyeléssel, takarékossággal, tudatossággal mit tehetünk környezetünk megóvásáért.
  • Az elkészült alkotásokat fel kell tölteni az internetre, a játék versenyszabályzati kiírásában meghatározott módon. Mindezt 24 óra leforgása alatt. A filmek beérkezésének határideje, május 15. (vasárnap) 10 óra, helyi idő szerint.
  • Az összes, beérkező versenyfilm részt vesz a nemzetközi versenyben. Külön értékelésre és díjazásra kerülnek a magyar diaszpórából és Magyarországról érkező alkotások.
  • A versenyre beérkező filmeket nemzetközi zsűri értékeli.

A világjáték nagykövete Her Royal Majesty Queen Angelique-Monet Eti-Oni, Osun State, Nigeria

 

A zsűri elnöke Lawrence David FOLDES az Amerikai Egyesült Államok Mozgókép- és Tudományos Akadémiájának tagja, a Hallgatói Akadémia Díj Végrehajtó Bizottságának elnöke (Hallgatói Oscar-díj). Társelnöke Szabó István Oscar-díjas filmrendező és Sandeep Marwah Asian Academy of Film and TV elnöke (India). A verseny művészeti igazgatója, Professor Karl Bardosh Master Prof. Tisch School of Arts New York University (New York) Alapító/versenyigazgató Kindl Gábor.

A lebonyolítás szakmai csapatát a PTE KPVK gyártásszervező hallgatói adják

A 24 órás filmkészítő maraton megvalósítását, kontinenseken, illetve egyes országokban Regionális Producerek segítik.

A megnyitó és az eredményhirdetés a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán lesz, Szekszárdon.

A világ egyik legnehezebb filmes játékának megvalósítását éveken keresztül személyesen segítette Jiří Menzel Oscar- díjas cseh filmrendező és sok ismert magyar filmes, mint Deák Kristóf az Oscar – díjas Mindenki rendezője. A videó készítést népszerűsítő kezdeményezés mellé állt Steven Spielberg Oscar-díjas amerikai filmrendező is.

A verseny szervezői kezdeményezésükkel hozzá kívánnak járulni az emberiség vitán felüli közös érdekeihez, melyek közül elsődleges, hogy a Kék Bolygó még sokáig az emberiség közös, élhető otthona maradhasson.

A verseny fővédnöke Dr. Szili Katalin Miniszterelnöki megbízott, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegyetem kuratóriumi tagja, a zöld egyetem programok vezetője. Védnökök, Horváth Péter János, elnök, Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Prof. Dr. Szécsi Gábor, dékán, Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar.

A verseny főtámogatója a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

A versenyt a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara  és a Forgass a Földért Alapítvány közös produkcióban szervezi.

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb