Egy álom teljesült a waffelezővel

A Gyűszűbirtok sokaknak ismerős Szekszárdon. Nem csupán Némedi Péter isteni nedűjének kapcsán, hanem akár a kulturális programok terén is lehet egy bázis. Az elmúlt években sok húr megpendült a színpadon és sokszor töltötte be taps a birtok udvarát.

A korábban kizárólag borboltként és kávézóként funkcionáló épületrész, ma már hangulatos waffelezővé avanzsálódott.  Szabó Berni egy újabb álma valósult meg ezzel.

Ehhez persze kellett, hogy a Gyűszűbirtokon úgymond szabadkezet kapjon álmai beteljesítéséhez. Berni – aki humorosan szólva gondnokként jelzi önmagát – szívvel lélekkel beszél a hangulatos kis étteremről, a város szélén.

Októberben már várták a vendégeket, a nyár pedig a kóstolásé volt. Tésztát, tölteléket kísérleteztek. Az étlapon pedig sós és édes waffelek sokasága szerepel.

„A sós waffeleket nagyon szeretik. Vannak visszajáró vendégeink. Olyan valamit kerestünk anno, ami különleges. Ilyen waffelező a megyében sincs máshol, ezért is döntöttünk e mellett a termék mellett. Salátával tálaljuk, teljes értékű ebéd is lehet.”

A gasztronómiai ízorgián túl, akár egy karácsonyi ajándék is lehet az a mesekönyv, melyet Szabó Berni és Tóth Róbert szerzőpáros jegyez, s mely felöleli az évszakonkénti népi hagyományokat, tartalmaz foglalkoztatót. S mely könyvet december 10-én mutatnak be valamennyi közreműködő jelenlétében.

Megismerheted Flóriánt és Edét a két tanyamacskát, akik egy éve szegődtek a birtokra és akik az ötletet adták a könyv megírásához.

 Ez akár egy kellemes adventi program lehet a várakozás jegyében.

'Fel a tetejéhez' gomb