Bővül és fejlődik a Metmark Kft.

A Metmark Kft. a Gazdasági és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében fejlesztette gyártókapacitásait, valamint bővítette és modernizálta raktár- és irodaházát.

A projekt összesen 206,85 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg. A projekt teljes tervezett költsége 295,50 millió Ft volt.

A projekt célja, hogy  a vállalat bővítse gyártókapacitásait, bővítse és modernizálja raktár- és irodaházát, valamint fenntarthatóvá alakítsa a raktár- és irodaház energiaellátását. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A teljes tervezett költségvetés 295 502 031 forintot tett ki. Ennek 70%-a, azaz 206 851 422 forint vissza nem térítendő támogatás. Az európai uniós támogatás segítségével megvalósult a Metmark Kft. szekszárdi raktárának bővítése és modernizációja. Ennek keretében a korábbi raktárépületet mintegy 200 négyzetméterrel bővítették.

Az új épületrészbe költözik a vállalat központi irodája, összesen 20 munkatárs. Az épületet modern hőszivattyús fűtéssel, valamint napelemrendszerrel szerelték fel. Ez környezetbarát és fenntartható módon segíti az irodaház üzemeltetését.

A projekt keretében a Metmark Kft. új, nagy teljesítményű fémmegmunkáló gépeket is beszerzett. Többek között CNC vezérlésű lézer-, láng- és plazmavágóval, élhajlítóval, lemezollóval, mobil elszívó berendezéssel, ollós emelővel, utánfutós kosaras emelővel, gurulóállvánnyal, valamint targoncával bővültek a kapacitások. Ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalat a fémlemez-megmunkálás és kivitelezés széles lehetőségeit kínálja ügyfeleinek. Továbbá a Metmark Kft. által menedzselt projektekben is lehetővé válik ezáltal a felhasznált alapanyagok szervezeten belüli feldolgozása.

'Fel a tetejéhez' gomb