Posted on: 2020-10-05 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:
Újabb Baranya Bajnoki Íjász és Fúvász sikerek a Szekszárdi Ippon Íjászainál. Kihasználva az Ősz utolsó ragyogóan varázslatos pillanatait, rendezték meg szombaton a Baranya Íjász és Fúvász Bajnokság utolsó előtti állomását a Sásdi Nyílzápor Egyesület Örömíjász versenyét a már megszokottan jó szervezésében a Felsőegerszegi erdőségben.
Nagy erőkkel vonultak fel a Szekszárdi Ippon Íjászai, 14 versenyzővel vettek részt az öt órán keresztül zajló vadászaton, amelyen 200 fő fölötti versenyző mérte össze tudását és kitartását.
A legfiatalabbaktól a legidősebbekig, a lányok és a fiúk önfeledt szórakozása volt ez a nap, bár a terep adottságait jól kihasználó szervezők, csalafintán elhelyezett célok jóvoltából igazi vadászélményt adott. A megfáradt vadászokat egy remek ebéddel várták, és mi is lehetne más, mint egy nagyon finom vadpörkölt, és az itt már elmaradhatatlan kakaós csiga.
Eredményhirdetésig tombola sorsolás volt, ahol sok szép ajándék került kiosztásra.
Sokszor felharsant a „Hajrá Ippon”buzdítás, hiszen rendkívül sok eredményes versenyzőnk állhatott dobogóra.
A következő héten lesz a Baranya Íjásza versenysorozat záró versenye, amit Siklóson rendeznek meg, egyben kihirdetik, hogy ki, milyen kategóriában lesz majd Baranya Bajnoka. Az előző évben is kedvezett a szerencse a Tolna megyei Ipponos versenyzőknek, akkor Balogh László és Valkó Viktória kapta a megtisztelő címet.
Helyezések:
Arany: Vitéz Balogh László Barebow, Valkó Viktória Tradicionális Nő, Horváth Polett Eszter, Tradicionális íj Mini 2, Orsós Krisztofer Fúvász,Ricz József Fúvász, Budai Kornél Fúvász
Ezüst:Vitéz Balogh László, Fúvász, Budai Kornél Reflex íj, Orsós Sándor Fúvász, Zsinka Bence Fúvász
Bronz érem: Berta Béla Fúvász
Egyéb helyezések: Tokos Enikő 5 hely, Hettich Balázs 6, Zsinka Bence 7, Hegyi Levente 8, Hettich Imre a középmezőnyben végzett, és az első versenyén induló Antifinger László a 27. helyen zárt a legnépesebb mezőnyben a Férfi Tradicionális íjjal lövők között.
(fotók: Ippon)