Befejeződtek a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítási munkái Faddon

200 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhetően újult meg a csapadékvíz-elvezető hálózat Faddon.

Idén tavasszal – második ütemben – folytatódtak Faddon a belterületi csapadékvíz elvezetésére irányuló munkálatok. Az önkormányzat célkitűzése, hogy szeptemberre elkészüljön a vízelvezető rendszer, ami megóvja a települést a csapadékkároktól. A tervek szerint az új mederhálózat nem csak iszaptól mentes, és az árvizek zavartalan levezetésére alkalmas lesz, hanem esztétikus is.

A vízrendezési beruházás első üteme (Kossuth utcai nyílt szakasz, Széchenyi utca, Alvég utca, Mátyás király utca, Csokonai utca vízelvezető hálózatának felújítása) a tavalyi év során már elkészült.

Második ütemben a Kossuth utca zárt szakasza, az Attila utca, valamint a Temető utca vízelvezető hálózatának fejlesztése történik meg:  kiépítésre kerül az árokrendszer, megépülnek az elvezetést biztosító műtárgyak.

A projekt keretében Faddon nem csak építés, hanem szemléletformálási tevékenység is megvalósul: az önkormányzat a vízmegtartás fontosságára hívja fel a lakosság figyelmét, hasznos információk és jó gyakorlatok megosztásával kívánja segíteni a háztáji víztárolást és -hasznosítást.

A TOP-2.1.3-16-TL1-2019-00011 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósul meg.

(fotó: a település közösségi oldala)

 

'Fel a tetejéhez' gomb