Posted on: 2020-09-02 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

A napokban ünnepelt Szekszárd. A Város Napja program helyszíne a különleges hangulatú Vármegyeháza udvara, feldíszítve lampionokkal. Igazi piknik hangulat.Az esemény egyik fellépője az egyre több helyre meghívással bíró Barbária.

– Azt hiszem leszögezhetjük, hogy minden zenekar, kell hogy adjon valami pluszt, amitől szeretik őket. Nálatok ez maga a zene? Vagy a formáció? Tulajdonképpen neked ez a nagybetűs formáció?

– Igen – mondja Fekete Krisztián zenekarvezető – számomra ez „A” formáció. Persze zenénk alapja a Hungária. Talán kicsit az áthangszereléssel energikusabban szólnak a dalok. Amolyan Barbáriásan. S a másik, ami a pluszt adja, az maga a csapat. Imádom őket! Ha még egy 20 évig együtt maradunk, akkor elégedett leszek! Barátság fűz össze bennünket. A közönség soraiban fogalmazták meg, hogy „olyan szeretet árad, belőletek,hogy nem lehet nem szeretni benneteket”.

A zenekar tagjai:

Horváth Timi, ének
Szecsődi „Szecska” István, basszusgitár
Ujváry Miklós, dob
Kovács „Cián” Krisztián, gitár
Fekete Kisztián, ének, gitár

– Elcsíptem egy beszélgetést a szombati bulitokon, még a színfalak mögött: „gyerekek, ha ezeket a fiúkat és lányokat most fel tudjuk állítani, akkor ügyesek vagyunk”…

– Igen, emlékszem!  De láttad, végül felálltak. Táncoltak. Ehhez persze adjuk hozzá, hogy ez egy piknik volt, borozgatással, beszélgetéssel. De sokan elkezdték a táncolást.

– Van bennetek „feszkó” a fellépés előtt?

– Jóleső izgalom van. Feszkó maximum csak idézőjelesen, de ez azért van, mert szeretnénk a közönséget maximálisan kiszolgálni. Van egy alap repertoárunk, amit folyamatosan bővítünk és mindig szeretnénk valami pluszt adni. Például a megjelenés, a viselet. De most legutóbb, a Város Napján a 10 éves unokahúgom, Hanga egy saját tánc-koreográfiájával aratott hatalmas sikert.

– Emlékszel az első Hungária dalra?

– 1981. augusztusa. Táncdal Fesztivál. Televízió. Limbóhintó. Ott én „hanyattvertem” magam – s szinte látom Krisztián arcán a múltat. – Hét éves voltam és meghallgattam a zenét, néztem a színpadképet, a rövid szoknyás csajokat és azt kérdeztem: EZ MI??? Ott megérkeztem…

(a pikniken készült videó megtekintése: klikk a képre)

 

– Egyre több esemény plakátján olvashatjuk a Barbária nevét…

– Igen, nagyon boldogok vagyunk, hogy a közönség bízik bennünk! Például most szombaton játszunk Felsőnánán a Megye Közepe Fesztiválon, aztán másnap, vasárnap pedig Szekszárdon újra a  Vármegyeházán. Számunkra egy zene létezik, a legvarázslatosabb. Az élő zene.

S ha a Kedves Olvasó nem tudja még mi az a Barbária érzés, hát vegye elő pöttyös ruhát és húzza fel a táncos cipőt…