Posted on: 2020-05-03 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján.

Hazánkban 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját. Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából és a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották.

Ennyit az ünnep hivatalos oldaláról, de ezt illik tudni…

(ezzel köszöntjük az Édesanyákat: klikk a képre)

Az érzés viszont mindenkinek ugyanaz. Amikor egy szív dobbanása ketté válik, ritmusa mégis oly egyszerre ver. Amikor együtt élve, vagy a világ bármely táján otthonra találva a kapocs elválaszthatatlan. Amikor csillagként óvja minden földön maradó gyermeki léptet… Köszöntjük az ÉDESANYÁKAT!

Az idei évben más az ünnep. A bezártság miatt a hiány sokkal nagyobb. De a felelősség is. Vigyázzunk rájuk… s az ölelést pótoljuk be…