Posted on: 2021-02-04 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Hagyományos díjátadó ünnepségét tartotta meg a Tolna Megyei Önkormányzat február elsején. A vírushelyzet miatt csupán szűk körben került sor „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” illetve a Bazsonyi Arany Mecénás Díj nyerteseit bemutató eseményre. A megye vezetősége hivatalában fogadta a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete, a Szekszárdi Kutató-mentő Egyesület, az ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány vezetőit, valamint Némedi Péter János mecénást. Fehérvári Tamás elnök, valamint Orbán Attila alelnök gratulált a díjazottaknak.

A közgyűlési vezetők mellett dr. Baranyai Eszter megyei főjegyző is köszöntötte a jelenlévőket. Mint elmondta, a megyei önkormányzat minden évben a Civilek Napján adja át kitüntető díjait a civil szféra áldozatos szereplőinek. A megyében kiemelkedő munkát végző civil szervezeteket, és azokat nagylelkűen támogató mecénásokat immár 14 éve díjazza az önkormányzat. Bár a megyei önkormányzat törvényileg legfőképpen vidékfejlesztő tevékenységet végez, az önkéntes szerveződések tevékenysége sem kerüli el a figyelmét.

Fehérvári Tamás beszédében méltatta a civilek elkötelezett munkáját, s Bazsonyi Arany festőművészt idézte:

„Ne hagyjátok elveszni azt a “kis Mindent”, ami otthonunkat jelenti.”

Az elnök úgy fogalmazott: ez a „kis Minden” számunkra sem más, mint: a családunk, a közösségünk, a szülőföldünk. Kijelentette, hogy mindezért dolgozik szenvedélyesen és elszántan a megyei önkormányzat is, amelyben a civil szervezetek és a mecénások egyaránt partnerek. Fehérvári Tamás végezetül a további közös gyarapításra szólította fel a jelenlévő önkénteseket.

Orbán Attila zárta a felszólalók sorát. Kijelentette, hogy a civilek munkája meglátszik a megyén, hiszen jóakaratukkal képesek gyarapítani a közösségeket. A jó ügyek felkarolását nevezte meg fő célnak, amelyben kérte, hogy a civilek továbbra is vállaljanak szerepet és neveljék ki utódaikat is, akik továbbviszik a megkezdett küldetéseket.

Az idei díjazottak és méltatásaik

A KSC Szekszárd élvonalbeli női kosárlabdacsapat felvirágoztatásáért, a helyi művészet és művészek önzetlen patronálásáért, különböző, segítségre szoruló csoportok jótékonysági programok által való áldozatos támogatásáért érdemelte ki a Bazsonyi Arany Mecénás Díjat Némedi Péter János, szekszárdi vállalkozó.

Tolna megye minőségi szakképzésének elősegítéséért, a diákok különböző ösztöndíjakkal történő elkötelezett támogatásáért, és a jövő Tolna megyei szakembergárdájának kineveléséért részesült „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” különdíjban a paksi ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke, Mittler István vette át az oklevelet.

Áldozatkész és önzetlen önkéntességéért, egyedüli és kiváló kutató-mentő szakértelméért, valamint a legfőbb érték, az emberi élet megmentéséért folytatott küldetése elismeréséül „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” különdíjban részesült a Szekszárdi Kutató-mentő egyesület. Badacsonyi László elnök vette át a kitüntetést.

Évtizedes egészségmegőrző küldetése, a megye lakosságának szemléletformáló előadásokkal történő testi és szellemi építése, valamint színvonalas és elkötelezett közösség összekovácsoló tevékenységéért lett „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete. Szikla József elnök képviselte a kollektívát és vette át a plakettet.