Az emberiesség jegyében

Megyei Világnapi Ünnepség Szekszárdon

Önkénteseknek mondott köszönetet a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete. Az ünnepségen Mészáros Nikolett népdalcsokor előadása valamint, Mészáros Nikolett és Kiss Ákos bogyiszlói táncbemutatója tette felejthetetlenné a pillanatokat.

Köszöntőt mondott Gulyás Katalin megyei igazgató és dr. Kis Mária elnök.

Az ünnepségen Önkéntes Elismerő Oklevélben részesült

Borsi Zsolt ( Szekszárd)

A Pandémia idején  kereste fel  a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetét, felajánlva önkéntes segítségét. Az Országos Igazgatóságnak és az adományozóknak köszönhetően 2020-ban nagyon sok adományt kapott a szervezet, melynek tárolása, csomagolása, osztása nagy feladat volt az önkéntesek és a dolgozók részére is. Az első hullámban a Vöröskereszt idős önkéntesei nem igazán tudtak, főként a megyei Székházban segítségre lenni. Így legjobbkor jött Zsolt segítsége, aki mindjárt egy kis új önkéntes csapatot is létrehozott.

Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért

Kovács Kinga ( Dombóvár)

Kovács Kinga 2018- őszén jelentkezett a Vöröskereszt honlapján keresztül önkéntes tevékenységre. Rövid időn belül már részt vett véradásokon, mint segítő, és hamarosan véradó is lett! 2018-ban közreműködött  a Magyar  Vöröskereszt és a Tesco közös szervezésében a karácsonyi élelmiszer gyűjtő programon.

Hujbert Zoltán (Várdomb)

Hujbert Zoltán középiskolai évei elején csatlakozott Önkéntesként a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetéhez. A felmenő rendszerű Elsősegélynyújtó versenyek aktív résztvevője azóta is.  A versenyeken kívül különböző programokon is készít sebimitációt: Városi majálisok, községi vagy munkahelyi családi napokon felkérés alapján, illetve akár a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett Flórián napi bemutatón.  Az előző ciklusban Megyei Ifjúsági Elnökként is tevékenykedett.


Vöröskeresztes Munkáért Bronz fokozat:

Kajári Gyuláné ( Döbrököz)

Több, mint 10 éve szervezi a Vöröskereszt önkénteseként a kiszállásos véradásokat, ruhagyűjtést és osztást. Részt vesz az iskolai csomagok összeállításában.

Kaszás Lászlóné ( Tamási)

Már az ’70-es években került a szervezethez, aktívan tevékenykedik elsősegély versenyeken , kampány szerű oltásokbál, véradásnél, ruhaosztások során.

Pintér Lászlóné (Tamási)

Óvónőként ment nyugdíjba, már a főiskolai évek során kapcsolatba került a szervezettel. A Tamási alapszervezet tagja lett, titkári posztot töltött be. Gyerekeknek báb előadásokat szervezett, részt vett ruhaosztásokon, véradások lebonyolításában.

Vöröskeresztes Munkáért Ezüst fokozat:

Rudolf Márta ( Kajdacs)

Rudolf  Márta több ciklus óta  a kajdacsi alapszervezet titkára,  aktív önkéntes. Hosszú ideje szervezi a rászoruló gyermekek részére  a mikulás ünnepséget,  a rászoruló családok és a nyugdíjasok  számára karácsonykor élelmiszer csomagot is oszt. Az Országos igazgatóságtól és a megyei szervezettől kapott adományokat önkéntes társaival rendszeresen eljuttatja a rászorulóknak. Rendszeres véradóként érezte meg a társadalmi felelősségvállalás e formájának jelentőségét. Véradó mozgalom és a Vöröskereszt iránti elhivatottsága nélkülözhetetlen.

Reményi Lajosné ( Bogyiszló)

Reményi Lajosné Csöre  a magyar vöröskereszt bogyiszló alapszervezet elnökeként hosszú évek óta szervezi a vöröskeresztes  tevékenységet a községben.  aktívan részt vesz csapatával a kiszállásos véradások szervezésében és lebonyolításában, a sokszoros véradók megbecsülésében. Év közben több alkalommal szerveznek ingyenes ruhaosztást, folyamatosan osztják az országos igazgatóságtól illetve a megyei szervezettől kapott adományokat a rászorulóknak. több alkalommal szervezte meg 2020-ban a covid-19 során élelmiszercsomagok, tisztítószerek kiosztását a rászorulók részére.

Vöröskeresztes Tevékenységért Arany fokozat:

Móricz Józsefné ( Decs)

Móricz Józsefné Anikó 1993 óta a Magyar Vöröskereszt Decs Alapszervezetének elnökeként tevékenykedik. Munkáját nagy hozzáértéssel, lelkesedéssel, odaadással végzi a rászorulók érdekében. Aktív dolgozóként az önkormányzatnál dolgozott szociális területen, így nagyon jól tudta és tudja a községben melyek azok a családok akiknek segítségre van szükségük.

Az alapszervezet minden évben anikó vezetésével részt vesz a falu kulturális, szociális programjaiban is. Csapatával évek óta végzi a községben az adományok kiosztását, a kiszállásos véradások előkészítését, lebonyolítását, a sokszoros véradók megbecsülését. Tagtoborzó munkájának köszönhetően az alapszervezet kiegyensúlyozottan működik.

Elsősegélynyújtás népszerűsítéséért ezüst emlékérem

Géczi László (Dunaföldvár)

Géczi László több mint 20 éve aktív segítője a Magyar Vöröskereszt Dunaföldvár Alapszervezetének egészségnevelési, elsősegélynyújtó illetve bármilyen tevékenységben.  Már középiskolás korában is aktívan részt vett az alapszervezet munkájában édesanyja segítőjeként. Kiemelten szívügye az elsősegélynyújtás, hiszen  az OMSZ-nál dolgozik főállásban. Hivatása: mentőápoló. 2017.  július 12.-én a Dunaföldvári véradás mellett a KÖFE PÁLYÁZAT keretében  az egészséges életmód és elsősegélynyújtás fontosságát hangsúlyozva Géczi László több ambu babán mutatta be a komplex újraélesztést a résztvevőknek, akik ezt szimultán gyakorolhatták is.

 

'Fel a tetejéhez' gomb