Ajándék a fiúknak

A rendőrség 2024-ben a legvédtelenebb résztvevők, a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésbiztonsági helyzetének javítását tűzte ki célul.

Biciklisbaleseteknél a fejvédő használatával megelőzhető, elkerülhető lenne a súlyosabb vagy tragikus következménnyel járó sérülés.

Idén az elmúlt év azonos időszakához képest nagyjából 50 százalékkal több kerékpáros-baleset történt, ezek közül mindössze néhány alkalommal nem sérült meg a biciklis.

Egy ilyen baleset apropóján a Tolna Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Tamási Rendőrkapitányság összefogásával az állomány tagja két fiatalnak adott át egy-egy védősisakot és különböző láthatósági kiegészítőket.

A fiúk június 20-án délután Hőgyészen kerekeztek, amikor egy kanyarodás során összeütköztek és mindketten elestek. A hátul haladó fiú könnyebben sérült.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kéri a közlekedőket, hogy a szabályok betartása mellett fokozottan figyeljenek a gyalogosokra és a kerékpárosokra. Legyenek előzékenyek, elővigyázatosak és körültekintők!

…hogy mindenki hazaérjen!

'Fel a tetejéhez' gomb