Számos település indult a filmes megmérettetésen

A Shoot4Earth verseny idén izgalmas újításokkal tér vissza! A verseny mostantól valóban egy napos, hiszen a résztvevőknek mindössze 24 órájuk van a filmjeik elkészítésére, ami még élvezetesebbé és gyorsabbá teszi a játékot. A világ tizennyolc térségébe küldték el a témaelemeket, amelyek között alma, egy marék rizs vagy egy szelet kenyér szerepelt.

Az első helyszín Új-Zéland volt, pénteken déluán 2 órakor, Magyarországon éjfélkor indult a játék és a regisztráció szerinti utolsó helyszín Los Angeles, a közép-európai időszámítás szerint vasárnap reggel 9-kor fejeződik be és utána jön az online zsűrizés.

Újdonság, hogy a világon elsők között szerepel a mesterséges intelligencia a versenyben. Érdekes információ, hogy az Amerikai Egyesült Államokból indulók kizárólag hagyományos módszerekkel, mesterséges intelligencia nélkül készítik a videóikat, míg a világból  más területéről regisztráltak többsége a hibrid megoldást választotta. Külön érdekesség, hogy az idén Magyarország teljes területéről várhatunk verseny videókat. Budapest, Sopron, Győr, Pécs, Szekszárd, Miskolc, Nyíregyháza.

Ez a verseny nemcsak a kreativitást, hanem a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot is előtérbe helyezi, így minden résztvevő hozzájárulhat egy jobb jövőhöz.

'Fel a tetejéhez' gomb