Vádemelés a Szekszárd és Várdomb között, 2021 nyarán történt halálos baleset ügyében

A Szekszárdi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 21 éves bonyhádi férfi ellen, aki tavalyelőtt nyáron egy 17 éves lány halálát eredményező közlekedési balesetet okozott Szekszárd közelében.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és barátja 2021 júniusában kora este Bonyhádon autóztak a vádlott által vezetett svájci honosságú, lejárt műszaki érvényességű, nagy teljesítményű személygépkocsival.

A városban sétáló sértettek, a 15, 17 és 18 éves szekszárdi lányok leintették a vádlottat, és arra kérték, hogy vigye el őket Szekszárdra. A vádlott ebbe beleegyezett, ezért a sértettek beültek a coupe jellegű
gépkocsi hátsó üléseire, azonban – a vádlotthoz hasonlóan – a biztonsági övet egyikük sem kapcsolta be.

A vádlott Szekszárdra érve áthajtott a városon, majd a déli városrészen lévő körforgalomban „driftelve” megtett négy kört, végül az 56-os számú főúton nagy sebességgel Várdomb településre hajtott, ahol a megengedett sebesség közel háromszorosával közlekedett.

A vádlott 19 óra körül, 110-120 km/h sebességgel haladt vissza Várdombról Szekszárd irányába, amikor egy kettős, ún. „s” útkanyarulatban a sebessége miatt átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd letért az úttest melletti füves vízelvezető árokba, ahol nekicsapódott egy betonhídnak.

A baleset során a bal hátsó ülésen helyet foglaló 17 éves sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen életét vesztette.

A másik két lány és a vádlott súlyosan, a jobb első ülésen utazó, biztonsági övet használó férfi pedig könnyebben sérültek. A sértett halálához vezető sérülések a szabályszerűen viselt biztonsági öv mellett is bekövetkeztek volna.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, de korábban már több közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben négy év fogházbüntetés, valamint végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

'Fel a tetejéhez' gomb