A Volánbusz négy új autóbuszt állított forgalomba Tolna vármegyében

Volvo B6SC-8900 típusú autóbuszokkal fiatalodott április utolsó napjaiban a Volánbusz Tolna vármegyei járműállománya, a négy új busz Szekszárd és Tamási térségben korszerűsíti a flottát. Az érintett vonalakon évente több mint 123 ezer utazást bonyolít a Volánbusz. Az új járműveken természetesen már országbérlettel és a megfelelő vármegyebérletekkel is lehet utazni.

A Volánbusz 2018 óta Tolna vármegye csaknem 230 darabos állományának már több mint negyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket. Eddig 59 új autóbusz érkezett a flottába, mely április végén tovább frissült újabb négy dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel.

A nagy befogadóképességű, hosszított szóló kivitelű Volvo B6SC-8900 típusú buszok Szekszárd és Tamási vonzáskörzetében álltak forgalomba, valamit szomszédos vármegyékbe: Szekszárdról többek között Siófokra, Balatonföldvárra, Harkányba és Pécsre is közlekednek.  A 8 érintett autóbusz-vonalon évente mintegy 123 ezer utazásról gondoskodik a Volánbusz. Az új buszok nettó beszerzési értéke mintegy 255 millió forint. Érkezésükkel a vármegye állományának átlagéletkora 11,46 évre csökkent.

Ma már nincs olyan járása az országnak, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai. A MÁV–Volán-csoport jármű-fiatalítási programjában – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz az elmúlt öt évben, és a vállalat további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással.  Tolna vármegyébe legutóbb 20 darab Credobus Econell 12 és 6 darab Credobus Inovell 12 típusú autóbusz érkezett, a legújabb járművekkel együtt pedig már összesen 63 új jármű fiatalította a flottát.

Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a társaság 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Tolna vármegyében 344 autóbusz-vezetővel 24 helyi és 112 helyközi autóbuszvonalon szállítja utasait.

További járműinformációk:

A 2022-ben eredményesen zárult közbeszerzési eljárás eredményeként összesen 50 darab Volvo B6SC-8900 típusú autóbusz érkezett a Volánbusz flottájába. Tolna mellett Baranya, Somogy, Vas, Veszprém, Zala, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék helyközi autóbuszvonalain is találkozhatnak majd velük az utasok.

Az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású buszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is.

A Volánbusz szekszárdi telephelyére érkezett autóbuszok a Szekszárd–Siófok, Szekszárd–Harkány, Szekszárd–Sárpilis–Bátaszék–Szekszárd, Szekszárd–Őcsény–Decs–Szekszárd, Tamási–Felsőnyék–Simontornya–Fürged, Szekszárd–Siófok–Balatonföldvár, Szekszárd–Bátaszék–Bonyhád és Szekszárd–Pécs viszonylatokon szállítják az utasokat április utolsó napjaitól.

Háttérinformációk a vármegye- és országbérletről:

Először jelent meg a közösségi autóbusz-közlekedésben olyan bérlettípus, amellyel akár az egész ország területén korlátlanul lehet utazni 30 napig. Az országbérlettel az új Volvo autóbuszokkal kiszolgált, több vármegyét átszelő távolsági vonalakat is kedvező áron lehet igénybe venni. Egy-egy vármegyén belül természetesen a vármegyebérlettel is lehet utazni az új autóbuszokon.

A május elsejétől használható ország- és vármegyebérletek kínálatával Magyarországon megvalósult a tarifaközösség: utasaink egyetlen jegytípussal a MÁV–Volán csoport minden járművén, vonaton, helyközi autóbuszon és a HÉV-en, sőt a GYSEV járatain is korlátlanul utazhatnak az ország, vagy az adott vármegye teljes területén. Az új bérlettípusok a MÁV applikációban, a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztáraiban, a jegyautomatákból, a Volánbusz autóbusz-vezetőinél és a BKK értékesítési csatornáin is megválthatók.

Az országbérlet ára, amivel hazánk teljes területe beutazható vonattal vagy helyközi busszal, mindössze 18900 forint, míg egy vármegyére szóló utazásra 9450 forint. A tanulók mindkettő esetében 90 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. A teljes árú bérlet árának 86 százalékát térítik meg a munkáltatók, így vármegyebérlet esetében mintegy 1300, országbérlettel kicsivel több mint 2600 forint saját költségen tudnak utazni az utasok a helyközi szolgáltatókat választva.

A vármegye- és országbérletekről az orszagberlet.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

 

'Fel a tetejéhez' gomb