Posted on: 2020-03-18 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Szekszárd MJV Önkormányzata – a Kormány által; a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet kapcsán életbe léptetett rendelete értelmében – rendkívüli intézkedéseket hoz és elindítja az „Önkéntes Szekszárdi Programot”.

Az intézkedés, illetve a program célja, hogy a Szekszárd városban egyedül vagy hozzátartozói segítség nélkül élő 70 év feletti idős emberek – akik vállalják az otthonmaradást – az egészségük védelme érdekében hatékony segítséget kapjanak a mindennapi életük vitelében, különösen az étkezés, a bevásárlás és a gyógyszerkiváltás tekintetében.

Szekszárd MJV Önkormányzata a 70 év feletti polgárok megóvása, segítése érdekében létrehozta – a TARR Kft. közreműködésével – a 06 74 679-000 telefonszámot, melyen az alábbi tevékenységeket tudják igényelni a Humánszolgáltató Központ munkatársaitól, valamint az

Önkéntes Szekszárdi Programhoz csatlakozottaktól:

  • bevásárlás; élelmiszer-, valamint gyógyszer beszerzés
  • ebéd rendelése 06 74 319-040-es számon a Szociális Központ koordinálásával
  • egyéb szolgáltatás; pl.: kutyasétáltatás

Az Önkéntes Szekszárdi Programba a 18 éven felüli, egészséges, a vírusfertőzéssel semmilyen módon nem érintett lakosok jelentkezését várjuk, az onkentes@szekszard.hu e-mail címre. A regisztráció kapcsán kérjük megadni a nevet, telefonszámot, lakcímet és a vállalt feladat – segítségnyújtás megjelölését.

A beérkezett regisztrációkat követően a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ összefésüli az igényeket, majd kiközvetíti – a fényképes igazolvánnyal ellátott – munkatársakat, önkénteseket a feladatokra.