Tartják az ütemet

A napos időjárás is segíti a munkát, így a kivitelező HGT Invest Kft. továbbra is az ütemterv szerint halad a Zöld Város programmal. A bontási munkák legnagyobb része lezárult, és az ágyazatok 95%-a is elkészült, így már az építésé a főszerep. Eddig négyezer négyzetméteren végeztek a térkövek lerakásával.

Hámori Szabolcs ügyvezető a pénteki tájékoztatón elmondta, hogy eddig 15 ezer tonna anyagot mozgattak meg, az új burkolatok 90%-a már a helyszínen van. A bontási munkák végeztével egyre kevesebb munkagép lesz majd a területeken és a zaj is csökken, a térkövezés dandárjában viszont a kövek vágása porral jár, ezzel érdemes számolniuk az arra lakóknak és közlekedőknek.

A héten elkezdik bontani az Auchan áruház mögötti területet, így közvetlenül az épület mögött pár napra megszűnik a parkolási lehetőség. További változás lesz a gyalogos közlekedésben, hogy a Magyar Közút Liszt téren található irodaházánál már az új burkolatra terelik át a forgalmat.

Gyurkovics János alpolgármester a lakosságtól további türelmet kért, valamint, hogy a kijelölt útvonalakon közlekedjenek és a balesetveszély miatt ne menjenek be a lehatárolt építési területekre. Az alpolgármester elmondta, hogy rövid időn belül várhatóan a bíróság épületénél is elkezdődhetnek a munkák egy külön megállapodás alapján, miután az épület nem része a projektnek, de városképi szempontból egyben szeretnék kezelni, így a Liszt tér csapadékvíz-elvezetése is könnyebben megoldható. A Prométheusz park szökőkútjával kapcsolatban megismételte, hogy hét év garancia lesz a berendezés megfelelő működésére, valamint előzetesen víztartó próbát is végeznek majd a szakemberek.

A Polgármesteri Hivatal az érintettekkel közvetlenül tartja a kapcsolatot, a lakosság tájékoztatása pedig a hivatal elektronikus felületein és a sajtón keresztül valósul meg. Aki a zoldvaros@szekszard.hu címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben.

A részterületeken az alábbi munkálatok zajlanak:

A Liszt Ferenc téren a burkolatok és a zöldfelületek teljes egészében megújulnak.

A Liszt Ferenc tér – Luther tér közötti térsoron, kiegészülve a Prométheusz parkkal, valamint az ún. 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti térrel, ahol a burkolatok cseréje, zöldfelületek megújítása és növelése, játszótér építés, térrendezés, valamint a Prométheusz park szökőkútjának felújítása történik.

A Luther téren a jelenlegi park bontása után sétány- és térburkolat kialakítása valósul meg, a zöldfelületek megújítása mellett számos új bútorzat is kihelyezésre kerül.

A Wosinsky és a Kölcsey lakótelep épületei közötti terek felújításában a következők valósulhatnak meg:

₋        Járdák burkolatcseréje és zöldfelületek felújítása.

₋        A Kölcsey lakótelep új „fitness parkja” a Kölcsey ltp. 3-4. társasház mögötti területen, a régi sportpálya helyén valósul meg.

₋        A Kölcsey lakótelep játszótere megújul és bővül.

₋        A Wosinsky Mór lakótelep játszótere korszerűsödik, sportpályája megújul.

A kivitelezés várható időtartama: négy hónap.

A látványtervek a www. szekszard.hu/hu/zold-varos oldalon megtekinthetők.

A kivitelezési munka előrehaladásáról tájékoztatást a www.szekszard.hu honlapon, valamint a Facebookon Szekszárd Város Hivatalos Oldalán nyújtunk, hetente aktualizálva azt.

 

'Fel a tetejéhez' gomb