Tetten érték a betörőket

A Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Egy iregszemcsei férfi tett bejelentést a rendőrségre, mert 2017. november 30-án 11 óra körül ismeretlen tettesek a szekszárdi lakóházának ajtaját berúgták, majd bementek az ingatlanba.

A rendőrök a helyszínre mentek és a házban tetten értek három férfit, akik különböző háztartási berendezéseket rongáltak meg, majd az azokból kiszerelt fém alkatrészeket összekészítették, hogy azokat eltulajdonítsák. A cselekménnyel közel 80 000 forint kárt okoztak. Az egyenruhások a három elkövetőt elfogták, majd a Szekszárdi Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a 23 éves medinai P. J-t, a 19 éves szekszárdi S. A-t, valamint a 34 éves szekszárdi B. Z-t gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás eredményeként a rendőrök azt is megállapították, hogy P. J. 2017 októberétől további 7 esetben követett el hasonló bűncselekményeket. A rendőrök a 19 éves elkövetőt őrizetbe vették, míg két társa szabadlábon védekezhet. A rendőrök előterjesztést tettek az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az ügyben a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.