Tematikus nap Szekszárdon

Az Alternatív Art elnevezésű zenés bűnmegelőzési előadással indult a „Roma fiatalokat veszélyeztető és kriminalizáló tényezők” elnevezésű tematikus nap 2017. május 30-án Szekszárdon. A produkciót mintegy 300 középiskolás tanuló, és további 100 vendég nézte végig a Babits Mihály Kulturális Központban.

A Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoportja és a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által életre hívott tematikus napon a meghívottak a művészeti produkciót követően számos érdekes, szakmailag előremutató előadást hallgathattak meg.

Dr. Solt Ágnes PhD, az Országos Kriminológiai Intézet főmunkatársa a Magyarországon élő roma fiatalokat veszélyeztető és kriminalizáló tényezőkről tartott előadást, majd Bogdán László, Cserdi polgármestere a többségében romák lakta település gazdasági fejlődésének útját tárta a jelenlévők elé.

L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány elnöke a berettyóújfalui romák életkörülményeiről és az alapítványuk által létrehozott különféle programokról beszélt a hallgatóságnak, végül pedig Dr. Orsós Anna, a PTE Romológiai tanszék vezetője „Romológia a felsőoktatásban” címmel tartotta meg előadását.