Szekszárdi tanyákba tört be

A Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást folytatott több rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt három helyi férfival szemben. A szekszárdi tanyatulajdonosok tettek feljelentést, mert 2014. májusban ismeretlen tettesek a Palánki-hegyen, Görögszón, valamint Baktán található tanyákba mentek be úgy, hogy az épületek ajtaját berúgták, befeszítették, majd a tanyákból fém tárgyakat, szerszámokat, kisgépeket, gáztűzhelyt és más használati tárgyakat tulajdonítottak el.

A rendőrök a tanyáknál helyszíni szemlét folytattak, majd megkezdték a nyomozást.

A nyomozók a helyszínen rögzített nyomok alapján 2016. augusztusban azonosították a bűncselekmények egyik elkövetőjét, egy 35 éves szekszárdi férfit, akit előállítottak, majd gyanúsítottként hallgattak ki. A rendőrök a nyomozás további eredményeként előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a férfi két társát is, egy 27 éves, valamint egy 22 éves szekszárdi férfit.

 Az elkövetők a bűncselekményeket beismerték, szabadlábon védekezhetnek. A nyomozók összesen öt betörés vonatkozásában állapították meg, hogy azokat a három férfi követhette el. Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek a napokban átadták.