Rendőrségi hírek

Biztonsági intézkedés Váralján

Állampolgári bejelentés érkezett 2017. január 29-én éjszaka a rendőrségre arról, hogy egy férfi magatehetetlen állapotban fekszik a jeges járdán, Váralján.  A Bonyhádi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a helyszínre siettek, majd a magatehetetlen férfihez mentőt hívtak, és annak megérkezéséig gondoskodtak a férfiról.

Tankolókártyát lopott Dunaföldvárról

A Paksi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves pécsi lakos ellen. A férfi a nyomozás adatai szerint 2016. november 4-e és 14-e közötti időben eltulajdonított egy dunaföldvári céghez tartozó tankolókártyát, és azzal engedély nélkül több alkalommal is vásárolt üzemanyagot. A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a férfit. A bűncselekmény elkövetését elismerte, szabadlábon védekezhet. A Paksi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére a napokban átadták.

Csukát fogtak lékből

A tolnai járőrök 2016. január 25-én délután a Duna-Dráva Nemzeti Park részét képező Taplósi Holt-Dunán intézkedés alá vontak két férfit, akik a víz jegén több léket is vágtak, valamint azokon keresztül horgásztak.

A rendőrök átvizsgálták a 44 éves tolnai, és a 38 éves bogyiszlói lakos ruházatát, valamint csomagjaikat, amelynek során további horgászfelszereléseket, valamint a csalis vödörben egy csukát is találtak, melyet a két férfi korábban fogott. Az intézkedés során megállapítást nyert továbbá, hogy egyikük sem rendelkezett horgászengedéllyel.

A Tolnai Rendőrős munkatársai ellenük tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A rendőrök az eltulajdonítani kívánt csukát visszaengedték a vízbe.