Tolna megye útjain az elmúlt 24 órában hat rendőri intézkedést igénylő közlekedési baleset történt. Személyi sérülés egyik esetben se történt, de az anyagi kár jelentős.

Bonyhádon az egyik utcában 2018. január 3-án 5 óra 40 perckor egy személygépkocsi vezetője nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett járművével, ezért a fagyos úton megcsúszott, majd elvesztette az irányítást a jármű felett és az útról lesodródott. A személygépkocsi az út szélén álló jelzőtáblának, valamint kerítésnek ütközött és megrongálódott. A baleset során senki nem sérült meg, viszont a járműben anyagi kár keletkezett.

A közlekedési balesetek egyik fő oka továbbra is a járművek sebességének helytelen megválasztása. Nem elég betartani a sebességkorlátozásokat, az is fontos, hogy a járművezetők az út- és látásviszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Számolni kell azzal, hogy például hajnalban lefagyhatnak az utak. Ilyenkor a megszokott vezetési technika nem megfelelő.

A balesetek megelőzésének leghatékonyabb módja, ha mindenki fokozott óvatossággal közlekedik és a közlekedés résztvevői betartják a szabályokat.