Pénztárcát lopott Tolnán

A Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves kajdacsi férfi ellen. Az elkövető Tolnán 2017. szeptember 23-án 11 óra körül egy utcán közlekedő nő kerékpárjának csomagtartójából ellopott egy táskát, majd futva próbált elmenekülni. A sértett a férfit üldözni kezdte, majd amikor utolérte, a táskáját visszakapta, de abból hiányzott a pénztárcája. Az elkövető újra futásnak eredt, de a közelben lévő személyek feltartóztatták. Ekkor kiderült, hogy a férfi a pénztárcát menekülés közben eldobta, de még azelőtt eltulajdonított belőle 10 000 forint készpénzt. A tolnai nő bejelentést tett a rendőrségre.

A rendőrök a helyszínre mentek, a kajdacsi férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított a bűncselekményt beismerte, szabadlábon védekezhet. Az elkövető elmondta, hogy a menekülés közben a lopott pénztől is megszabadult.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt felhasznál a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, valamint az elkövetők felkutatása, elfogása érdekében, de fontos, hogy az állampolgárok is tegyenek biztonságuk érdekében.

Kérjük, hogy fogadják meg tanácsainkat! Amikor közterületen, boltban, esetleg áruházban tartózkodnak, pénztárcát, készpénzt, vagy fizetőeszközt ne tároljanak könnyen hozzáférhető helyen! A bevásárlókocsi, kosár, bicikli csomagtartó jellege lehetővé teszi, hogy az alkalmi tolvajok az abban tárolt értékeket könnyedén eltulajdoníthassák. Az értékeiket tárolják a ruházatuk belső zsebében, vagy külső, de zárható zsebekben! A táskájukat fogják a kezükbe, vagy vegyék a vállukra. Ha azt kerékpárra, vagy bevásárló kocsira helyezik, gondoskodjanak a rögzítésről, hogy azt ne tudja senki könnyedén eltulajdonítani. Amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón.