Állatokkal foglalkozni az egyik legnehezebb, de legszebb hivatás. Hiszen ott valóban fontos egy olyan érzelmi kötődés, olyan lelki kapocs, mely a biztonságot sugallja. Ott az ember lánya bármit mondhat, ha nem szeretettel bánik a házi kedvencekkel, oda a bizalom.

Szekszárdon járunk. Szigeti-Tóth Magdolna két éve végezte el a kutyakozmetikus iskolát, majd ebmosodát nyitott. Az itt szerzett tapasztalatok újításra sarkallták és egy ideje kutyapanzióval is várja a gazdikat.

– Sok embernek probléma a nyaralás idejére elhelyezni a kutyusát, nem mindenhol lehet házi kedvenccel pihenni – mondja Magdi. – Innen jött az ötlet, hogy vigyázok rájuk. Amíg a gazdi pihen, addig velünk laknak.

Mivel lakásban vannak a kis kedvencek, van egy korlát, ez pedig a 10 kg. Persze kis eltérés belefér, de például a németjuhász már nagy eltérést mutatna. Szigeti-Tóth Magdolna nem tud helyet biztosítani tüzelő kutyának, nehogy utána meglepetés érje a gazdit. Kan kutyusoknál pedig fontos, hogy ivartalanított legyen. Általános elvárás a szobatisztaság.

– Nekünk is van két kutyánk, bichon havanese. Mazsola és Millike. S van egy cicánk, Pannika. Rá vagyok a legbüszkébb, olyan ügyesen bánik a kutyákkal.

Mint mondja, a kutyák hamar alkotnak falkát, persze ha kell, ő is szigorúan fogja őket. Veszekedésnek nincs helye, mindenki jól megfér egymás mellett.

A kutyakozmetikus azt mondta, meglepő volt neki, hogy télen, a síszezonban sokan keresték. Egyre többen hódolnak a csúszás szenvedélyének, s ez idő alatt is biztonságban tudhatják házi kedvencüket.