Augusztus 11-én került megrendezésre 9. alkalommal az Országos Sváb-szépségverseny. Előzetes jelentkezés alapján lett kiválasztva a tizenkét döntős. Kötelező volt a német nyelv ismerete, mivel a bemutatkozásnál alapkövetelmény volt. Első körben népviseletben, majd szabadidőruhában, és a végén estélyi ruhában jelentek meg a szép sváb lányok.

 

A rendezvény fővédnöke Ritter Imre parlamenti képviselő volt, a magyarországi németek képviselője. Szinte az egész város magáénak érezte az eseményt, nemcsak az intézmények, hanem a magánszemélyek is segítőkészen álltak az ügy mellé, példaértékű összefogás volt tapasztalható a völgységi kisvárosban.

A közönségdíjra telefonon lehetett leadni a szavazatokat, nagyon aktív volt a település, és a környéke is.

A lányok sok értékes tárgy nyereményekhez jutottak, wellness-hétvégék, ékszerek, vásárlási utalványok stb. A Magyarországon élő svábok nagyon szép múltat kaptak az előző generációtól, melyet kötelesek ápolni, és tovább adni a következő nemzedéknek.

“Magyar vagyok, svábnak születtem.
Sváb nótát dalolt a dajka felettem.
Svábul tanított imádkozni az anyám,
És szeretni Téged édes Magyar Hazám!”

A IX. Országos Szépségverseny győztese Faragó Mirjam (Kurd), az első udvarhölgy Rittinger Rebeka (Bonyhád), a második Renáta Schlotthauer (Bonyhád), a közönségdíjas Szabó Lili (Bonyhád).

fotó: Bonyhád Város FB oldala

Vasas Csaba