Január 1-től 2020. december 31-ig egy országos program zajlik a Magyar Vöröskeresztnél, ebben vesz részt a Tolna megyei szervezet is. A projektben egyszerre kilenc megye dolgozik, több mint 15 helyszínen. Tolna megye egész területén elérhető az önkéntes program, melyet hamarosan külön honlap fog bemutatni.

 A résztvevők bekapcsolódhatnak a véradásszervezésbe, az elsősegélynyújtás népszerűsítésébe, a katasztrófavédelmi és szociális terület munkájába, miközben a Vöröskereszt fizeti az egészségügyi hozzájárulást utánuk. Az érdeklődők jelentkezési lap kitöltése után, önkéntes szerződést kötnek. A projektben minimum hat hónapig lehet részt venni, de ha tetszik az önkéntesség, akkor ez az idő megnyújtható akár egy évre is.

Olyan 18-22 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik elvégezték a középiskolai tanulmányt, de nem vették fel őket főiskolára, egyetemre és nincs munkaviszonyuk. Az önkéntesek ingyenes képzésben részesülnek, választható az elsősegélynyújtás, a jogosítvány letételéhez szükséges képzés és a nyelvi képzés. A résztvevőknek heti átlag 20 órát kell önkéntes munkát végezni.

Érdeklődni lehet: +3670-933-8493, +3670-933-8491