Nagypál Jenő teljesítette a kívánságot

Nagypál Jenő a pécsi Mesterszakács, nemzetközileg elismert halfőzőmester teljesítette a Nagykozári Idősek Otthona lakóinak kívánságát.

A meghívás onnan eredt, hogy a mestert pár hónappal ezelőtt látták a Gasztroangyal című műsorban, ahol bemutatta a Drávai írdalt halászlét. A felkérés úgy szólt, hogy Nagypál Jenő az itt élő lakók előtt mutassa be az elkészítést, szeretnék megnézni az egész munkafolyamatot. Közel félszázan vettek részt a főzőcskén, természetesen az alapanyagot is ő hozta és minden költséget ő állt.


Elmondta örömmel vállalta a felkérést, és jó volt látni a boldog arcokat. Többen elkérték a receptet is. A mesterszakács közel egy tucat nemzetközi versenyt nyert itthon is és a határon túl is. Jó hangulatban vált el az idősek otthona lakóitól, és ígéretet tett, hogy jövőre is eljön és teljesíti a “szépkorúak” kívánságát.


A Pécs Gulyás Étterem tulajdonosa mindennap frissen főzi a halászlevet és a kiszállítást is vállalják. Az intézmény vezetői is megköszönték e nemes gesztust és további sikereket kívántak neki.

Vasas Csaba