Mobilja miatt szenvedett balesetet

Egy személygépkocsi közlekedett 2017. július 25-én délben a 65-ös számú főúton Harc irányából a 6-os számú főút felé, amikor egy kanyar után megcsúszott, majd a jobb oldali vízelvezető árokba csapódott. A balesetben a jármű sofőrje súlyos, míg utasa könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a jármű vezetőjét, egy 76 éves szekszárdi nőt gyanúsítottként hallgatták ki közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nő a felelősségét elismerte, melynek során elmondta, hogy vezetés közben csörgött a mobiltelefonja, és azért vesztette el az irányítást az autó felett, mert megnézte, hogy ki keresi.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az eljárást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére a napokban átadták. A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmet, hogy a gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat, de már az is balesetveszélyes, ha a sofőr csak rápillant a kijelzőre, hiszen az idő alatt sem tud odafigyelni az útra.