Minden, ami egy kicsit is segíti elterelni a betegségről való gondolkodást, segít. Ezt szeretné elérné Retkes Tamás is, aki száznál több természetfotót ajánlott fel a Balassa János kórháznak

Az ötletet személyes élménye adta. Miközben fizikoterápiás kezelésekre és gyógytornára járt, képzeletével már felöltöztette a kórház fehér falait. Az elgondolást tett követte, ma már Szekszárd, Gemenc, Óbánya és Grábóc természetfotói teszik hangulatossá az épültet.

A képek keretezéséhez és üvegezéséhez a „Szekszárdi Megyei Kórház Fejlesztéséért Alapítvány”, a Fikesz-Plusz Kft. és a Karker 2006 Kft. nyújtott segítséget. Az ünnepélyes átadón a kórház vezetése mellett a már említett osztály dolgozói is jelen voltak, ők választhatták ki az első 5-5 képet, melyet dekorációként használhattak a részlegen. A többi képet elosztják a kórház osztályai között.

Balról a felajánló Retkes Tamás, mellette Dr. Németh Csaba a kórház főigazgatója

– Szeretnék még hasonló felajánlásokat tenni – mondta Retkes Tamás, aki a Wosinsky Mór Megyei Múzeum fotósa. – Már gyűjtöm az erre alkalmas képeimet.

A fotós abban bízik, hogy mindenki a maga lehetőségeivel, de segít másokon. Ő pillanatokat örökít meg. S ha ezzel másoknak szépet tud adni, megteszi. Márpedig a szép gyógyít…