A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a bonyhádi Nepomuki Szent János híd, melyet mától a közúti forgalom ismét használhat. A projekt több mint bruttó 283 millió forintból valósulhatott meg.

A bonyhádi Nepomuki Szent János hídon az utóbbi években folyamatosan növekvő közúti terhelés és egy ütközéses baleset hatására a tartószerkezet több részén kimozdulások, repedések jelentek meg, ezért a hídon sebességkorlátozásokat, valamint félpályás útlezárást is be kellett vezetni. A híd sérülése után elvégzett ideiglenes állagmegóvási intézkedések után a meglévő műemlék jellegű híd megjelenésének meghagyásával készültek a teljes körű felújítási tervek, a kivitelezési munkálatok pedig 2017. július 12-én indulhattak el.

A felújítási munkák a meglévő híd mellvédjeinek, pályaszerkezeti rétegeinek bontásával kezdődtek, majd a meder burkolásával folytatódtak. Ezt követően a megmaradó kőboltozatok alátámasztása után egy monolit vasbeton erősítés épült kapcsolódó új vasbeton támfalakkal és új hídszerkezeti rétegekkel. A kibontott kövek a befejező fázisban visszaépültek, így a híd megjelenése hasonló a korábbi állapothoz. Az ütemterv szerint a híddal kapcsolatos munkák 2017 év végére készültek el. A befejező fázisban a hídfelújítással együtt az érintett útszakasz közel 180 folyóméter hosszban új aszfaltburkolatot kapott.

A több mint bruttó 283 millió forintból megvalósuló beruházást követően 2018. január 2-án reggel indulhatott el újra közúti forgalom a hídon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a projektben résztvevők nevében ezúton mond köszönetet a lakosságnak a munkavégzés ideje alatti türelméért, valamint az építési munkálatok miatti forgalomkorlátozás során tapasztalt figyelmes közlekedésért.