A Babits Mihály Kulturális Központ épületfestő rajzpályázatot hirdet óvodások és általános iskolák tanulói számára, akik szeretnek rajzolni, kreatívak és szeretik a kifestőek.

A pályázaton induló gyerekek alkotásait óriási méretben vetítik majd ki a Művészetek Háza épületének homlokzatára. A pályaművek bármilyen eszközzel készülhetnek, legyen az akár filctoll, vízfesték vagy tempera, a lényeg, hogy minél színesebb művek szülessenek.

A rajzok elkészítéséhez szükséges sablon (ami a Művészetek Házának épületét ábrázolja) letölthető a Babits Mihály Kulturális Központ weboldaláról (www.szekszardagora.hu).

A beérkezett alkotásokat 2018. május 26–án (szombat) este 21 órakor, nagy teljesítményű projektorok segítségével vetítik ki a Művészetek Háza épületére, ahol bárki megtekintheti a kész képeket.

A beküldött alkotásokra az esemény Facebook oldalán lehet szavazni 2018. május 11 – május 18. között. Korcsoportonként a három legtöbb szavazatot kapott pályázat alkotóját díjazzák az eredményhirdetésen, melyre 2018. május 26 – án (szombat) 21 órakor kerül sor.

Nevezni három korcsoportban lehet: óvodások, 6-10 évesek és 11-14 évesek.

A pályázat témája: Mátyás király mesék
Beküldési határideje: 2018. május 7.

Benyújtásának helye: Babits Mihály Kulturális Központ információs pult (7100 Szekszárd, Szent István tér 10.)

Fontos, hogy a pályázatban csak azok a munkák vehetnek részt, melyek eleget tesznek az alábbi feltételeknek:

  • A pályázat beküldésekor fel kell tüntetni a megrajzolt Mátyás király mese címét, mellékelve megküldeni a mese szövegét
  • A pályázat a megadott címre és a megadott határidőig beérkezik
  • A borítékban benne van a sablonon elkészített pályamű, amely A/3-as méretű
  • A borítékon feltüntetették a pályázat címét, és a korcsoportot
  • Az alkotás elején szerepel az alkotó jól olvasható neve. A kép hátulján szerepel az alkotó neve, életkora (korcsoportja), lakcíme, óvoda vagy iskola neve, szülők telefonos elérhetősége, e-mail cím

A döntő programja:

  • 21.00 Megnyitó, a döntős pályaművek levetítése
  • 21:30 Műsor (Az eredményhirdetés előkészítése)
  • 21:45 Eredményhirdetés (Közben a győztes pályaművek újravetítése)

A program befejezéseként valamennyi beérkezett pályamű kivetítésére sor kerül.

SABLON letölthető >>>