Kresz-Feszt Szekszárdon

A hideg idő sem szegte kedvét a kisdiákoknak a szekszárdi KRESZ-FESZT-en, amikor egymást túlharsogva igyekeztek részt venni az izgalmasabbnál izgalmasabb programokon, amelyeket a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága szervezett.

A 2017. szeptember 21-ei rendezvényen a legnagyobb érdeklődés a kerékpáros ügyességi versenyt övezte, de nagy népszerűség övezte a részeg szemüveget is. A szekszárdi Gyakorlóiskola nebulói előszeretettel vették birtokba a rendőrautókat, és a forgórendszerű programok sorából nem maradhatott ki az ujjlenyomat vétel sem.

A játékok végeztével minden gyerek ajándékot, köztük fényvisszaverő mellényt és karkötőt is kapott. A tanárok részére a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság tagjai gyerekek számára készült kresz oktatófüzetet adtak, ezzel is segítve a kicsik felkészülését a biztonságos közlekedésre.

A KRESZ-FESZT elnevezésű országos rendezvénysorozat a tanévkezdeti kampány záróeseménye, és a „közlekedésbiztonsági tanév” kezdete is egyben. Az országos rendezvénysorozat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és Közlekedéstudományi Intézet – az Élet Úton program alapító tagjainak – közös együttműködésével valósul meg.