Az Életem a tánc, szerelmem Bartina egészestés dokumentumfilm két ikonikus alakja az alapító, koreográfus Szabai Mihály és a művészeti vezető Kapási Julianna, aki fiatal táncosként került az együtteshez. Mindkettőjük életében meghatározó a néptánc szeretete és az erőteljes érzelmi kötődés a Bartinához.

Visszaemlékezéseikből megismerjük a több, mint fél évszázados együttes történetét, hazai és külföldi sikereit, a néptánc népszerűsítésében és az utánpótlás nevelésben betöltött szerepüket. A filmben megszólalnak, egykori és mai táncosok, koreográfusok, oktatók. A film felidézi mindazok emlékét, akik egykor segítették a tánccsoportot és megszólalnak olyanok, akik ma segítik a magas színvonalú, kiemelkedő művészeti tevékenységét. Az alkotás megpróbálja kideríteni azt is, vajon mit takar a “Bartina érzés”.

A premier vetítés időpontja a Szekszárdi Szüreti Napok első estéjén, szeptember 13-án 19 órakor lesz a Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ színházteremében. További vetítési időpontok: szeptember 19 és 21. 18 óra.