Tolna megyében 2018. január 15-én a reggeli órákban kisebb mennyiségű hó hullott, valamint az utak lefagytak. Szekszárdon a csúszós utak miatt már több összecsúszásos anyagi kárral járó közlekedési baleset történt.

Az előrejelzések alapján a hét első felében havazás, valamint ónos eső is várható, ezért téli útviszonyokra, valamint rossz látási viszonyokra kell számítaniuk a járművezetőknek.

A csúszós, jeges utakon fokozott figyelemmel és körültekintéssel kell vezetni. A téli időszakban a közúti balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, vagy a járművet nem készítik fel a téli közlekedésre.

Megyénkben a közutak havasak, azokat pár centiméter hótakaró fedi, az utak helyenként jegesek, fagyosak. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a megváltozott közlekedési körülményekre tekintettel  az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Teletankolt és téli gumiabronccsal felszerelt gépjárművel induljanak útnak.
  • A gépjárművüket elindulás előtt tisztítsák meg, a gépjárműben helyezzenek el a gépjármű tisztításához szükséges eszközöket, illetve esetlegesen meleg takarót, teát.

Elindulásuk előtt mindig informálódjanak a médián keresztül az aktuális közlekedési és időjárási információkról.

A rendőrség kéri az úton lévőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek, különösen figyeljenek a gyalogosokra, kerékpárosokra! Amennyiben a közlekedés biztonságát veszélyeztető körülményt észlelnek, esetleg balesetet szenvednek vagy balesetet látnak, kérjenek segítséget a 112-es díjmentesen hívható egységes segélyhívó számon.

A Tolna Megyei Rendőr- főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!