Gondatlanság okozta a balesetet

Egy személygépkocsi közlekedett 2018. február 9-én reggel Szekszárdon, a Széchenyi utca irányából a Mátyás király utca felé. Haladása során a jármű sofőrje nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, ezért elvesztette uralmát az autó felett, áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy személygépkocsival. A balesetben a vétlen jármű sofőrje szenvedett sérülést.

Az eset körülményeit a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Tolna megyében a rendőrök az elmúlt 72 órában további 8 baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a balesetek döntő része emberi mulasztás miatt történik, amelyek legtöbbször a relatív gyorshajtás, az út-és látási viszonyoknak nem megfelelő vezetési stílus és az előzési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt következik be.

Bár utóbbiak nyáron is gyakran vezetnek balesethez, ezen tényezők télen még nagyobb kockázatot jelentenek. Fontos tudni, hogy ebben az évszakban csak a hideg időjáráshoz felkészített járművel szabad útnak indulni, amelynél kiemelt szerepet kap többek között a téli gumi, a kifogástalanul működő világítóberendezés, a megfelelő fagyálló folyadék, de a jó állapotú ablaktörlőlapátok is.

A havas, csúszós utakon, valamint a ködben a lassabb haladás mellett nagyon fontos a követési távolság növelése is. Ilyenkor akkora követési távolságot kell tartani, amely elegendő ahhoz, hogy járművel hirtelen fékezés esetén is meg lehessen állni. Ezeknél az útviszonyoknál lehetőleg tartózkodni kell az előzéstől, valamint számolni kell azzal is, hogy az úttesten esetlegesen közlekedő gyalogost, kerékpárost, vagy lassú járművet nehezebben lehet észlelni.