Forgass a Földért eredmények

Sikerrel zárult a Forgass a Földért 24 órás villámfilmes játék.

VÉGEREDMÉNY:
1.HELYEZETT
VÉRTES Zoltán (film itt megtekinthető)

2.HELYEZETT
JÁVOR Bence (film itt megtekinthető)

 

3.HELYEZETT
DÖLLES Linda (film itt megtekinthető)

KÜLÖNDÍJASOK
BÍRÓ Ági (film itt megtekinthető)

SCHIFFLER Barbara (film itt megtekinthető)

ÜZENET A ZSŰRI TAGJAITÓL
DEÁK Kristóf az Oscar-díjas Mindenki rendezője:
Üzenem a gyerekeknek, hogy forgassanak filmeket akárhogy, ahogy csak tudnak, mert csak gyakorláson keresztül lehet igazán megtanulni ezt a szakmát. Közben mindig tartsák észben, hogy vigyáznunk kell a környezetünkre, a bolygónkra, mert ez az egy van belőle.

(Dölles Linda, harmadik helyezett)

NAGYISTÓK Tibor videó-újságíró
A filmek megvalósítása, technikai és vágási lehetőségek, képességek nagyon szórtak. Dicséretes a ráfordított idő, az esetek többségében az átgondolás, akár mini szinopszis is lehetett előtte, ami nagyban megkönnyíthette a kivitelezést. Helyenként szép képi megfogalmazások, kameramozgások, sőt vágások is voltak, de nyilván a rövid idő és a gyakorlat hiánya, esetleg a hiányos technikai felszerelés akadályozhatta a teljes befejezést. Bátorítom azokat, akik mertek mobiltelefonnal képet, esetleg hangot is felvenni, sőt akár azon is vágtak. A mezőnyből kiemelkedik az érett, céltudatos megfogalmazásával Vértes Zoltán anyaga. Viszont, ha még lett volna ideje, Jávor Bence is felzárkózhatott volna mellé.

(különdíjas stáb: Bíró Ági, Bíró Laura és

VADÓCZ Péter forgatókönyvíró, rendező
A hang a filmnek ugyanolyan fontos része, mint a kép, olyannyira, hogy egy jó hanggal még a képeket is „fel lehet javítani”. Bármilyen kis idő áll rendelkezésre a filmkészítésre, az odafigyelésre, pontosságra, kicsit alaposabb előkészítésre mindig jusson idő. A forgatáson is, az utómunkánál is. Sokszor látszik az, hogy a munka 98%-át elvégzik az alkotók (helyszínt, embert, eszközöket diszponálnak, órákat forgatnak, majd görnyednek a vágógép felett) és az a 2% odafigyelés – ami a forgatáson esetleg pár másodperc plusz, a vágásnál pár perc plusz -, azt spórolják meg, ettől viszont nem 2%-kal lesz pongyolább filmjük, hanem 30-40%-kal. Sokkal jobban megéri tehát ezt a 2%-ot még belerakni. Röviden: gondos előkészítés, pontos kivitelezés.
(És több filmnél gondolom azt, hogy akár a már leforgatott anyagot, csupán egy alaposabb újravágással érdemesebb lenne jobbá tenni – mert a lehetőség megvan rá.)

KINDL Gábor ötletgazda, versenyigazgató
Köszönjük a Versenyzőknek a filmeket és köszönet a zsűrinek a lelkiismeretes munkáért!!! Gratulálunk a helyezetteknek!