Sajtótájékoztatót tartottak a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai Szekszárdon. Témát a bűnmegelőzés szolgáltatott.

Az unokázós csalások kifejezetten az emberi érzelmekre alapoznak. A telefonáló csalók – gyakran hivatalnokként kiadva magukat – ajánlanak gyors elintézési lehetőséget, meg nem történt eseményre hivatkozva. A bűnmegelőzési előadók folyamatosan ellátogatnak nyugdíjas klubokba, idősek otthonába, ahol az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről tájékoztatják az érintetteket.

Az Útjelző, reflektorfényben az ifjúságvédelem elnevezésű projekt megvalósítására a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán nyertek 17 millió forintot. A színházi körülmények között zajló produkcióban, zenék, filmek és dramaturgia segítségével dolgoznak fel olyan témákat, mint a kirekesztés, iskolai erőszak vagy az internet veszélyei. 15 helyszínen zajlanak az előadások, 13-17 éves diákoknak.

A bűnmegelőzési produkció után youtube videósokkal együtt beszélik meg a problémákat a fiatalok.

A projektben együttműködőként részt vesz a TEGYESZ, valamint Baranya Megyei- és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság is.

Tolna megyében öt helyszínen tekinthetik meg a diákok az Útjelző előadásait, március 5-én Dombóváron, március 7-én Tamásiban, március 12-én Szekszárdon, március 13-án Bonyhádon és március 20-án Pakson.