Ezüstérem Szlovéniából

Az U14-es válogatott a második helyen zárta a hagyományos Slovenia Ball nemzetközi felkészülési tornát. Tursics Krisztián és Eördögh Edit együttese a fináléban a házigazdával szemben maradt alul.

Az U14-es leányválogatott a szokásoknak megfelelően az idén nyáron is részt vett a hagyományos Slovenia Ball nemzetközi felkészülési tornán Slovenj Gradecben. A torna rendkívül fontos abból a szempontból, hogy a játékosok már azelőtt megismerkedhetnek a nemzetközi közeggel, mielőtt az U16-os korosztályban Európa-bajnoki mérkőzések várnának rájuk.

Az idén Tursics Krisztián és Eördögh Edit – a Csata DSE és a Vasas Akadémia két szakembere – vezette a válogatottat, amely az elődökhöz hasonlóan jól szerepelt Szlovéniában. A nyitónapon két csoportmérkőzés várt a lányokra, akik az izraelieket 72-36-ra, a vendéglátó szlovéneket pedig 72-60-ra győzték le. A második napon az ukránokat 91-51-re ütötték ki, így csoportelsőként jutottak az elődöntőbe.

A horvátok ellen nagy csatát vívott az együttes, a hullámzó mérkőzésen jó hajrával elért 59-52-es győzelem döntőbe jutást jelentett. A fináléban ismét a szlovének következtek, a játék pedig még annál is hullámzóbb volt, mint az elődöntőben. Az utolsó percek ezúttal az ellenfélnek sikerültek jobban, a házigazda 50-44-re győzött, a magyar csapat így ezüstéremmel zárt.

Azt már eddig is tudtuk, hogy ígéretes korosztályról van szó, ezúttal a nemzetközi porondon is bebizonyosodott, hogy a lányokra érdemes lesz odafigyelni a következő években.

forrás, fotó: utanpotlas.hu