Június 21-én került megrendezésre, az Esély Sportnap, amely a hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő csoportok, valamint a többségi társadalom tagjai számára biztosított közös sportolási lehetőséget a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. Az Esély Sportnapot az ÉFOÉSZ szekszárdi szervezetével közösen szervezte a Tolna Megyei Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.

A programra az ÉFOÉSZ szekszárdi szervezetének segítségével vonták be a megyében lévő, bentlakásos intézményekben lakó vagy tanuló, fogyatékossággal élő fiatalokat, akik igen nagy létszámban jelentek meg a rendezvényen.

A köszöntők után különböző ügyesség feladatokban, sorversenyekben mérhették össze tudásukat a fiatalok, akiket más intézményekben tanuló diákok segítettek abban, hogy minél ügyesebben meg tudják oldani a feladatokat.

Nagyon jó hangulatú rendezvényt sikerült megszervezni a fiataloknak, akik végig aktívan és nagy lelkesedéssel vettek részt a sportos ügyességi feladatokban. A programot az intézmények pedagógusai is szívesen fogadták, hiszen ritkán van lehetőségük az iskola kereteink kívül szervezett eseményeken részt venni.

A gyerekeket a fárasztó verseny után egy könnyű szendvics ebéddel lepték meg, majd rövid pihenő után szabad játékkal folytatódott a jó hangulatú sportrendezvény.